Top 5 metode să faci bani din criptomonede

Top 5 metode să faci bani din criptomonede

Investiția în active cripto sau tranzacționarea de criptomonede sunt unele dintre cele mai căutate cuvinte pe internet din acest an. Este și firesc, conform mai multor surse, în lume există peste 100.000 de persoane care au devenit milionari în dolari din tranzacționarea de criptomonede.

Fiind un domeniu nou, cei mai mulți dintre cei care află de criptomonede sunt încă derutați și nu știu ce anume este de făcut pentru a câștiga bani din această activitate.

Articolul de față îți prezintă un număr de 5 modalități prin care poți câștiga bani din criptomonede. Să le luăm pe rând:

1. Investiția în criptomonede

Investiția în active cripto presupune cumpărarea de criptomonede de pe un exchange și păstrarea acestora pe un portofel cripto (sau chiar pe exchange), urmând a fi vândute în viitor, când prețul acestora va crește.

Există deja mii de exemple de milionari din criptomonede, nu trebuie să insist pe acest subiect. Ce vreau să știi este însă faptul că investiția în criptomonede nu este pentru oricine, așa că vreau să citești cu atenție avertismentul de mai jos înainte de a face orice fel de investiție în criptomonede.

Vrei să cumperi criptomonede? Înainte de a face orice fel de investiție în criptomonede, trebuie să fii sigur că tranzacționarea criptomonedelor este adecvată pentru tine, având în vedere circumstanțele tale financiare și atitudinea ta față de risc. Prețul sau valoarea criptomonedelor poate crește sau scădea rapid în orice moment (și poate chiar să scadă la zero). Riscul de pierdere la deținerea criptomonedelor poate fi substanțial. Acest articol nu este și nu trebuie considerat o recomandare privind caracterul oportun al cumpărării și/sau tranzacționării de criptomonede. Nu există nicio garanție privind actualitatea, acuratețea sau caracterul complet al oricăror date sau informații folosite aici în legătură cu cumpărarea, deținerea sau tranzacționarea de criptomonede.

Acestea fiind spuse, după ce ai citit cu atenție disclaimer-ul de mai sus, te poți informa mai mult despre ce sunt criptomonedele și cum anume se poate câștiga bani din investiția în aceste active digitale.

Pe internet există suficiente surse de informare, inclusiv tutoriale video pe YouTube despre cum se investește în cripto și ce presupune tranzacționarea acestor active.

Pentru a arunca un ochi pe lista celor mai populare criptomonede, găsești pe www.criptomonede.net un top al primelor 100 de criptomonede după capitalizarea de piață și o serie de alte articole pe acest subiect.

2. Tranzacționarea de criptomonede

În esență, tranzacționarea de criptomonede prespune achiziționarea de criptomonede la un anumit preț și vânzarea acestora la un preț mai mare, activitate ce este intermediată de un exchange.

Activitatea de trading nu este însă pentru oricine. Pentru a-ți face o idee despre ce este vorba, poți arunca un ochi tot pe criptomonede.net, secțiunea ”Tranzacționare criptomonede”.

Reține însă faptul că, deși pentru unii poate fi extrem de profitabilă, tranzacționarea de criptomonede este o activitate extrem de riscantă și poate duce la pierderea definitivă a întregii sume investite.

La fel cum am precizat și mai sus, te sfătuiesc să nu investești în criptomonede sau să tranzacționezi astfel de active digitale decât dacă ești dispus să-ți asumi riscul de a pierde toți banii!

În lumea cripto există deja o recomandare general valabilă, care spune cam așa: nu investi niciodată mai mult decât ești dispus să pierzi.

3. Minatul de criptomonede

Înainte de a intra în detalii despre cum poți să câștigi bani din minarea de criptomonede, trebuie să fac o precizare importantă: pentru a câștiga bani din minerit este imperios necesar să dispui de sume importante de bani pe care să le poți investi în echipamentele ce vor fi folosite la minare.

Cu alte cuvinte, ca să faci bani din mineritul de criptomonede, trebuie să ai deja în cont o sumă consistentă pe care să o poți aloca achiziționării echipamentelor potrivite.

Ce este însă minarea de criptomonede?

Dacă ne referim la Bitcoin, minarea acestuia este procesul prin care sunt introduși în circulație noi bitcoini. Minarea este, de asemenea, o componentă critică a întreținerii și dezvoltării registrului blockchain și se realizează folosind computere foarte sofisticate, care rezolvă probleme de calcul matematic extrem de complexe.

Mineritul este văzut cu ochi buni de foarte mulți investitori interesați de criptomonede deoarece minerii sunt recompensați pentru munca lor cu criptomonede pe care le pot schimba apoi cu monede oficiale (euro, dolari etc.).

4. Stakingul de criptomonede

Unul dintre termenii cei mai utilizați în domeniul cripto, dar adesea neînțeles de utilizatori, este stakingul de criptomonede. Mulți văd această nouă tendință ca o modalitate simplă și ușoară de a câștiga bani prin simpla păstrare și blocare a criptomonedelor deja achiziționate. Dar ce se întâmplă de fapt? Este gratis? Există riscuri?

Cea mai populară metodă de a face staking criptomonedelor pentru a câștiga bani (sub formă de criptomonede) este aceea prin care se achiziționează criptomonede de pe un exchange și se folosește apoi opțiunea de staking, care blochează practic cantitatea respectivă de criptomonede, care nu se mai află la dispoziția deținătorului.

Pentru mai multe detalii despre cum poți câștiga bani ținând criptomonede în staking, poți consulta site-urile dedicate acestui subiect folosind o căutare pe Google după cuvintele ”crypto staking” (din păcate, conținutul în limba română este nesatisfăcător).

5. Recomandarea site-urilor crypto

Dacă vrei să-ți suplimentezi veniturile profitând de avântul pe care l-a luat industria criptomonedelor, ai putea să câștigi ceva bani din simpla recomandare a platformelor și site-urilor de unde se pot achiziționa criptomonede sau alte produse.

Spre exemplu, ai putea să-ți creezi un site de prezentare în care să întocmești o listă cu cele mai populare site-uri de unde oamenii pot cumpăra criptomonede (sau alte produse, cum ar fi portofelele pentru criptomonede) iar pentru fiecare site recomandat să introduci propriul link de afiliere.

Reține însă faptul că, pentru a câștiga serios din afilierea pe această nișă, ai nevoie de un conținut foarte bun și de un site foarte bine realizat, asta pentru că cei mai mulți dintre cei care sunt interesați de criptomonede sunt de regulă persoane cu studii superioare, care se așteaptă să găsească informații de calitate pe această nișă.

Deși e greu, nu e nicidecum imposibil să câștigi bani din criptomonede, atât ca investitor, trader, miner sau chiar ca afiliat. Dacă nu vrei să riști aproape nimic, poți începe cu metoda nr. 5, tot ceea ce ai nevoie fiind un site web unde să creezi un conținut bun despre criptomonede.

Pentru a crea un site, de orice fel, citește tutorialul de pe prima pagină a acestui site.

Up Next:

Cum creezi un magazin online de succes

Cum creezi un magazin online de succes