Ideea unui tutorial pentru începători

Am luat cunoștință cu mediul online încă din anul 2004. La fel ca și tine, am trecut inițial printr-o perioadă în care descopeream lucruri noi în fiecare zi și eram foarte entuziasmat doar gândidu-mă că aș putea să am un site numai și numai al meu, pe care să scriu ce vreau eu, când vreau și, mai ales, exact cum vreau.

Nu a trecut mult timp și, inevitabil, s-a născut întrebarea: cum creez un site web?

Trebuie să recunosc că la momentul acela informațiile pe care le găseam cu Google, în limba română, erau foarte puține spre zero. Așa că, pentru a-mi duce la bun sfârșit planul de a avea propriul site web, am început să caut în engleză folosind tot felul de expresii referitoare la cum se face un site web fără a fi necesar să cunosc limbajele de programare web.

Ei bine, la vremea aceea, nu mică mi-a fost mirarea să constat că practic este imposibil să creez un site fără a cunoaște HTML și CSS + PHP, dacă vroiam ceva serios. Așa că, după lungi ezitări și idei care mai de care mai descurajante, am decis că nu am încotro și e cazul să-mi însușesc cunoștințele necesare de programare web astfel încât să fiu în stare să-mi creez propriul site.

Cred că a trebuit să treacă 2-3 luni, nu-mi mai aduc aminte exact, până să reușesc să public o simplă pagină ce conținea exclusiv cod HTML. Regret că nu am păstrat pagina respectivă până acum pentru te face puțin să râzi la cât de caraghios putea să arate un site web creat doar cu HTML, de un începător în ale web design-ului :).

Dar timpul a trecut și iată că, după mai bine de 13 ani, începătorul de atunci ajunge acum nu doar să-și dea cu părerea pe subiecte ce țin de web design si programare, ci chiar să ofere sfaturi pertinente celor care nu știu de unde să înceapă atunci când vor să-și fac un site web personal, un blog, un portal sau chiar un magazin online.

Am optat să creez ghidul online în jurul platformei WordPress, asta pentru ca pur și simplu nu există la acest moment o modalitate mai bună, mai sigură și mai rapidă de a crea un site web. Și asta până și pentru profesionișii acestui domeniu. Da, este cât se poate de real faptul că până și firmele de web design utilizează acum platforme CMS precum WordPress atunci când realizează site-uri web!

Dar, pentru că prețurile serviciilor de web design sunt, în opinia mea, total nejustificate, am zis că aș putea da o mână de ajutor dacă aș oferi ceva din experiența mea tuturor celor aflați în dificultate și care nu își permit sau nu doresc să cheltuiască prea mult cu realizarea unui site web.

Astfel a luat naștere ideea tutorialului despre crearea unui site web, un ghid pas cu pas care, departe de a fi exhaustiv, îți pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru a realiza rapid un site web, la un cost minim și fără a-ți solicita niciun fel de cunoștințe de programare sau design web.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *