Lucrul de acasă: stabilește o rutină și folosește instrumentele potrivite

Lucrul de acasă: stabilește o rutină și folosește instrumentele potrivite

Deși foarte mulți angajați trebuie să stea acasă în aceste zile, asta nu exclude nicidecum necesitatea de a continua să lucreze ca și cum ar fi încă la birou. Iar dacă la început biroul de acasă ar putea părea o idee grozavă, adevărul e că, doar câteva zile mai târziu, atât angajatorul cât și angajatul observă o scădere bruscă a productivității și realizează că mediul stimulant al spațiului de birouri este un aspect de o importanță covârșitoare. Poate fi evitat acest lucru? Îți voi arăta în cele ce urmează cum să gestionezi cel mai bine lucrul de acasă.

Fă ordine la biroul de lucru și fii organizat!

Într-o zi te vei trezi la ora șase, alteori la nouă. De cele mai multe ori îți vei începe ziua privind la televizor, în pijamale, ajungând să lucrezi efectiv abia în jurul orei 10 sau chiar mai târziu. Din nefericire, uneori s-ar putea să nu te simți suficient de motivat încât să începi munca. Iar pentru a compensa timpul pierdut, vei continua să lucrezi apoi până la miezul nopții.

Îți sună cunoscut? Dacă te-ai confruntat și tu cu o astfel de situație, află că acesta este exact drumul către iad și poți fi sigur că, lucrând în acest ritm, nu vei finaliza nici măcar un sfert din munca pe care o efectuai în mod normal într-o zi de muncă obișnuită, la serviciu.

Ce e de făcut? Cum poți lucra eficient de acasă?

Menține un nivel optim de disconfort

Indiferent cât de ciudat îți sună, realitatea este una singură: pentru a lucra eficient, trebuie să reduci confortul concomitent cu concentrarea energiei pe realizarea obiectivelor pe care le urmărești.

Creierului nostru îi place când un loc de muncă arată ca un loc de muncă. Fie că ai un job la distanță, cu normă întreagă, ori faci asta doar ca o soluție temporară, biroul de la serviciu, tastatura și computerul sunt asociate foarte bine la nivel cerebral cu modul de lucru eficient, în detrimentul lucrului din vârful unui pat confortabil, cu un laptop sprijinit pe picioare.

Menținerea nivelului potrivit de disconfort nu înseamnă că îți vei crea un mediu de lucru ostil, ci doar că vei face tot posibilul pentru a sta pe scaunul de la birou, în loc să te faci comod pe o canapea, fapt ce va avea consecințe negative asupra productivității de care vei fi capabil.

De asemenea, este necesar să fii în permanență activ. Pentru a nu intra pe o pantă descendentă a productivității, ori de câte ori lucrezi de acasă, ridică-te periodic de pe scaun, mișcă-ți corpul și fă câteva exerciții de respirație pentru a aduce cât mai mult oxigen în creier și a te menține în formă.

Folosește instrumentele potrivite

Chiar dacă ești acasă, nu ar trebui să pierzi niciun moment legătura cu colegii de muncă. Dacă nu știai, poți rămâne conectat cu ei nu doar prin e-mail sau telefon, asta pentru că în prezent sunt disponibile o serie de instrumente creative, majoritatea cu acces gratuit.

Spre exemplu, ai putea utiliza G-suite de la Google pentru a crea și actualiza documente text, tabele, adrese de e-mail, calendar, totul 100% online și cu acces gratuit în orice moment. Poți utiliza, de asemenea, spațiul de stocare de pe Google Drive, singura cerință necesară fiind deținerea unui cont Google.

Și pentru că nu poți lucra eficient ore în șir, nu uita să iei o pauză ori de câte ori simți nevoia. Pentru a-ți ocupa timpul într-un mod constructiv, citește tutorialul despre realizarea unui site web și află care sunt pașii necesari pentru a crea un site de la zero.

Up Next:

Top 3 cele mai bune programe pentru crearea de site-uri web în 2020

Top 3 cele mai bune programe pentru crearea de site-uri web în 2020