Creare site asigurări

site asigurari

Crearea unui site pe nișa asigurări nu este deloc o sarcină dificilă, asta dacă știi de la bun început cum anume vrei să arate site-ul și care este cea mai bună metodă pentru crearea sa.

Intermediezi asigurări RCA, casco, de locuință, de călătorie, de viață sau de sănătate? Atunci ai nevoie de un site pentru a ajunge la cât mai mulți clienți.

În trecut, brokerii de asigurări își făceau publicitate mai mult prin viu grai, dar o astfel de abordare este complet depășită în prezent.

Dacă vrei să-ți mărești veniturile din comisioane, implicit numărul de clienți, atunci realizarea unui site web în care să-ți prezinți serviciile oferite în domeniul asigurărilor este exact ceea ce ai nevoie.

Un site de prezentare a tipurilor de asigurări pe care le intermediezi nu doar că te va ajuta să-ți creezi un brand în acest domeniu, dar îți va aduce în timp din ce în ce mai mulți clienți din motoarele de căutare precum Google.

Îți voi explica mai jos care este strategia optimă de creare a unui site de asigurări, însă aș vrea ca mai întâi să iei cunoștință cu WebWave, cel mai bun program pentru creat site-uri web de prezentare.

Mergi acum la WebWave, aruncă o privire pe site, apoi revino pe această pagină pentru a descoperi câteva din secretele construirii unui site de asigurări care îți va aduce din ce în ce mai mulți clienți de pe internet.

Crearea unui site de asigurări care îți va aduce clienți

Probabil ești nedumerit care este modalitatea optimă de abordare atunci când vrei să pui bazele unui site de asigurări care să atragă cât mai mulți vizitatori din Google.

Din fericire, te afli exact în locul potrivit, unde vei afla exact ceea ce trebuie să faci pentru a realiza un site de asigurări cu design profesional și un conținut foarte bine optimizat pentru motoarele de căutare.

Dacă nu vrei să greșești sau să pierzi timpul cu crearea unui site care nu va atrage trafic, ține cont de următoarele sfaturi. Acestea vin din experiența mea de peste 15 ani în crearea site-urilor web și optimizarea acestora pentru motoarele de căutare.

Ai nevoie de titluri și link-uri optimizate

Să presupunem, spre exemplu, că intermediezi un anumit tip de asigurări, asigurări de sănătate. Cum ai putea crea un site care să ajungă cât mai repede în top Google și să-ți aducă foarte mulți clienți?

Sfatul 1: Numele de domeniu este de o importanță vitală

Pentru un site de asigurări de sănătate, ideal ar fi să poți înregistra un domeniu web ce conține expresia ”asigurări de sănătate”. În mod evident, domeniul www.asiguraridesanatate.ro a fost deja înregistrat de altcineva, astfel că ai nevoie de o alternativă cât mai bună.

Din experiența mea, te sfătuiesc să încerci combinații de forma celor de mai jos, până găsești un domeniu liber, pe care îl poți înregistra (la WebWave, poți înregistra domeniul direct în panoul de control, în cadrul planului premium).

Exemple de domenii pentru crearea unui site de asigurări de sănătate:

  • asigurarisanatateok.ro
  • asigurarisanatateromania.ro
  • asigurarisanatateieftine.ro
  • topasigurarisnatate.ro

etc.

Sfatul meu e ca domeniul să nu conțină mai mult de 3 cuvinte, iar acestea să nu fie despărțite prin cratimă. De asemenea, evită complet să folosești în cadrul numelui de domeniu expresii de forma ”cele mai bune”. Voi vorbi în continuare pe acest subiect.

Sfatul 2: Titlul paginii este la fel de important

Utilizarea unui domeniu de forma celor de mai sus te ajută să te poziționezi mai repede și mai bine în motorul de căutare Google. Dar asta nu e tot.

Pentru că vei crea un conținut referitor la asigurări de sănătate, alegerea unui titlu corespunzător pentru pagină este la fel de importantă ca și numele de domeniu.

Presupunând că vei crea cel mai bun conținut pe prima pagină a site-ului tău, sfatul meu este să optezi pentru un titlu sugestiv, de forma Asigurări de sănătate care merită toți banii (sau ceva similar).

Un titlu de acest fel nu doar că va atrage atenția cititorului, dar este și suficient de bun astfel încât site-ul tău să fie interpretat corect de Google și să primești trafic în funcție de cât de bine ai realizat conținutul. Despre conținut voi vorbi în cele ce urmează.

Sfatul 3: Creează cel mai bun conținut pentru un site de asigurări de sănătate

Crearea unui conținut de calitate nu este deloc ceva ușor, însă merită tot efortul. Iar asta pentru că cel mai important criteriu pe baza căruia Google acordă un scor de calitate unui site este cât de util și de în detaliu este conținutul de pe acel site.

Așa că, după ce te-ai asigurat că ai identificat un domeniu bun pentru site-ul tău de asigurări și ai ales un titlu potrivit pentru pagina principală a site-ului, următorul pas (cel mai important) este să creezi cel mai bun conținut posibil.

Ce înseamnă cel mai bun conținut posibil pentru un site de asigurări de sănătate? În engleză, este ceea ce se numește killer content. Un conținut de tipul ”killer content” este imabtabil, iar site-urile care au un astfel de conținut sunt întotdeuna în topul rezultatelor returnate de Google.

Cum creezi o pagină killer content pe site-ul tău? Nu este deloc ușor, însă nici imposibil. Iată câteva sfaturi:

  1. Verifică site-urile existente deja și inspiră-te din conținutul lor
  2. Caută orice alte informații posibile pe internet despre asigurările de sănătate
  3. Mergi direct la firmele asigurătoare și documentează-te serios despre serviciile oferite de acestea
  4. Fă o sinteză a informațiilor obținute și pornește redactarea paginii tale
  5. Adaugă cât mai multe paragrafe, titluri, secțiuni, liste, expresii bolduite, imagini și, acolo unde este posibil, prezentări video

Respectând cele 5 criterii de mai sus, încearcă pe cât posibil să creezi o pagină pe site-ul tău care să conțină minim 2.000 – 3.000 de cuvinte. Ideal ar fi să te îndrepți către 5.000 – 6.000 de cuvinte pentru un articol cu adevărat killer content.

Realizarea unui astfel de conținut pe prima pagină a site-ului tău despre asigurări de sănătate îți va aduce în timp din ce în ce mai mulți vizitatori, care se vor transforma în clienți iar veniturile tale din brokeraj vor crește pe măsură.