Cum să faci bani online – 24 de metode care funcționează în 2022

Cum să faci bani online – 24 de metode care funcționează în 2022

Anul 2022 vine cu o serie de noi modalități de a câștiga bani online, iar cele mai importante 24 ți le voi prezenta în acest articol. Optează cu maximă încredere pentru oricare dintre aceste metode.

Articol actualizat la data de 03.05.2022

Datorită internetului, care a preluat mare parte din viața noastră, tot mai mulți oameni caută modalități de a câștiga bani online pentru a-și suplimenta veniturile sau pentru a trăi efectiv din banii câștigați pe internet.

Cea mai profitabilă metodă de a câștiga bani online în anul 2022 este cumpărarea și tranzacționarea de criptomonede.

Poți câștiga bani din criptomonede în felul următor:

  1. Îți creezi un cont pe o platformă crypto (creează acum)
  2. Cumperi criptomonede și tranzacționezi

Începe cu primul pas!

Creează un cont gratuit pe cea mai mare platformă de criptomonede din lume!

Vrei să încerci și alte metode de a câștiga bani online de acasă? Tranzacționarea de criptomonede este recomandarea nr. 1, însă există o serie de alte posibilități. Te invit să le treci în revistă pe fiecare și să optezi pentru aceea care ți se potrivește cel mai bine.

Metode de a câștiga bani online explicate

Reține însă faptul că, deși există numeroase modalități de a câștiga bani online, unele dintre acestea ar putea fi înșelătoare. Deci mare atenție cărui tip de activitate te hotărăști să-i acorzi timpul și energia ta!

De asemenea, nu te aștepta să câștigi rapid o sumă uriașă atunci când utilizezi metodele online pentru a câștiga bani!

Dacă te afli în situația de a putea petrece mai mult timp acasă și / sau ai mai mult timp liber în general, verifică mai jos un număr de 24 de metode care te pot ajuta să câștigi bani online din confortul casei tale.

Cele 24 de metode sunt ideale pentru cei aflați în căutarea unor modalități de a lucra de la domiciliu, principala condiție ce trebuie îndeplinită fiind deținerea unui calculator sau laptop cu conexiune la internet.

1. Crearea propriului site web
Există suficient material disponibil online care te ghidează pas cu pas cum să creezi un site web.

Un tutorial complet despre cum poți să faci asta găsești chiar la prima pagina a acestui site.

Câștigă bani din crearea propriului site web

În general, crearea unui site web presupune parcurgerea mai multor pași simpli, cum ar fi alegerea domeniului, șabloanelor, aspectului și designului general pentru site-ul tău web.

După ce ai creat un site cu un conținut relevant, te poți înscrie în programul Google Adsense, iar reclamele afișate de Google pe site-ul tău te vor ajuta să câștigi bani online ori de câte ori vizitatorii tăi vor face click pe anunțurile publicitare.

În mod evident, cu cât vei obține mai mult trafic pe site-ul tău web, cu atât va fi mai mare potențialul de a beneficia de câștiguri mai mari.

2. Freelancing
Freelancing-ul a fost întotdeauna un mod popular de a câștiga bani online, iar internetul îți oferă varietate de opțiuni din care să alegi.

De exemplu, există foarte multe site-uri web care oferă o serie de joburi independente pentru persoane cu abilități dintre cele mai diverse.

Câștigă bani din freelancing

Tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont, să răsfoiești listele cu joburi disponibile și să aplici pentru acela care ți se se potrivește cel mai bine.

De asemenea, este posibil ca unele site-uri web să îți solicite să creezi o listă personală cu competențele tale, astfel încât clienții interesați să te poată contacta direct.

Outfiverr.com, upwork.com, freelancer.com și worknhire.com sunt câteva site-uri web care oferă joburi independente pentru freelanceri.

Ca freelancer, poți câștiga de la 5 până la chiar 500 USD pentru ducerea la bun sfârșit a unei singure sarcini.

Dar nu uita, vei fi plătit numai după ce ai finalizat cu succes sarcina dată și doar după ce aceasta a fost aprobată de clientul tău. Acest lucru poate însemna chiar revizuirea lucrării de mai multe ori, cu excepția cazului în care sunt îndeplinite de prima dată toate cerințele clienților tăi.

Reține de asemenea faptul că unele site-uri îți pot cere să configurezi un cont PayPal, deoarece majoritatea clienților de pe astfel de site-uri preferă să efectueze plățile prin intermediul acestei modalități.

3. Marketing afiliat
Am explicat foarte pe larg aici cum poți câștiga bani online din marketing afiliat, oferindu-ți un exemplu de site de un real succes. Ești liber să te inspiri din acest articol pentru a porni cu dreptul în domeniul marketingului afiliat.

Câștigă bani din marketing afiliat

Ca idee, odată ce ai reușit să pui bazele unui site complet funcțional, pe lângă Google AdSense, poți opta pentru marketingul afiliat prin simpla plasare a unor link-uri afiliate pe site-ul tău.

Marketingul afiliat este o modalitate de câștig de tip win-win.

Afilierea este un parteneriat simbiotic, în care vizitatorii site-ului tău cumpără produse sau servicii făcând click pe link-urile tale de afiliat, iar când are loc o vânzare, câștigă atât magazinul cât și afiliatul (tu).

4. Sondaje, căutări și recenzii
Există diverse site-uri web care oferă bani pentru a participa la sondaje online, a efectua căutări online sa a scrie recenzii pentru anumite produse.

Reține însă faptul că, pentru a intra în posesia banilor, trebuie să divulgi către aceste site-uri anumite informații, inclusiv datele bancare.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să utilizezi cu mare prudență această modalitate de a face bani pe internet.

Câștigă bani din sondaje online

S-au raportat inclusiv situații în care aceste site-uri îți pot cere chiar să te înregistrezi la ei înainte de a lucra la proiecte, iar în cadrul procesului de înregistrare să fii obligat să furnizezi date sensibile, cum ar fi datele cardului tău de credit.

De aceea, cea mai bună abordare în legătură cu această metodă de a câștiga bani este să stai departe de site-urile web care îți solicită prea multe informații despre tine sau datele tale bancare, ori care oferă informații despre modalități de câștig ce par prea frumoase ca să fie adevărate.

Ai de asemenea grijă când evaluezi reputația unor astfel de site-uri, deoarece multe dintre ele ar putea fi doar o înșelătorie.

5. Asistență virtuală
Un asistent virtual se ocupă practic de aspectele corporative ale unui business, folosind pentru aceasta un calculator conectat la internet și o aplicație ce permite accesul de la distanță.

Cei care activează în domeniul asistență virtuală lucrează de la distanță cu clienții lor, prin intermediul unei aplicații de tip remote.

Câștigă bani ca asistent virtual

Asistenții virtuali gestionează absolut toate aspectele unei afaceri ce au fost externalizate de către deținătorii acesteia din motive de optimizare a costurilor sau pur și simplu din rațiuni de eficientizare a muncii.

Când lucrezi ca asistent virtual, poți alege să lucrezi atât ca angajat în cadrul unei companii, cât și pe cont propriu, prin administrarea propriei afaceri în domeniul asistență virtuală.

Asistenții virtuali sunt profesioniști ce dețin o calificare specifică domeniului lor de activitate și abilități tehnice specifice, pe care le valorifică din confortul propriei case, oferind companiilor, întreprinderilor și antreprenorilor sprijinul administrativ de care au nevoie.

Unele dintre domeniile majore de lucru în asistența virtuală includ efectuarea de apeluri telefonice, corespondență prin e-mail, cercetare pe internet, introducerea datelor, efectuarea de programări, editare, scriere, contabilitate, marketing, gestionarea blogurilor, corectare de text, management de proiect, design grafic, asistență tehnică, servicii pentru clienți, planificarea evenimentelor și gestionarea rețelelor sociale.

Pentru a deveni asistent virtual este necesar să ajungi la un anumit grad de instruire sau informare, în funcție de calificările tale, care să îți permită efectuarea anumitor sarcini fără a apela la ajutorul altor persoane.

Pe de altă parte, dacă ai abilități bune de comunicare și ești capabil să utilizezi aplicații precum MS Office, te poți înscrie chiar și pe site-uri precum Elance.com, Asistent virtual 24/7, Asistent meci, eaHelp, Freelancer, FlexJobs, People Per Hour, Uassist.Me, Upwork, VaVa Virtual Assistants, Virtual Staff Finder, Worldwide 101, Ziptask sau Zirtual.

6. Traducere dintr-o limbă în alta
Cunoașterea unei alte limbi decât limba română te poate ajuta să câștigi bani în plus, iar asta fără a fi necesar să te angajezi la o firmă de traduceri anume.

Pe internet există foarte multe site-uri web care oferă proiecte de traducere care necesită simpla traducere a unui document dintr-o limbă în alta. Astfel de proiecte pot include traducerea din limbile engleză, spaniolă, franceză, arabă, germană sau orice altă limbă către sau din limba română.

Câștigă bani din traduceri de texte

Pentru foarte mulți deținători de afaceri onilne, traducerea conținutului dintr-o limbă în alta este considerată o sarcină consumatoare de timp și, prin urmare, se naște nevoia de a angaja traducători disponibili online de oriunde din întreaga lume.

Site-uri web precum Freelancer.co.ro, Fiverr.com, Worknhire.com sau Upwork.com oferă o platformă de lucru ideală și o oportunitate reală de a-ți pune în valoare abilitățile de traducător profesionist.

Cei care nu au cunoștințele sau timpul necesar pentru a-și finaliza proiectele pe cont propriu sunt foarte activi pe aceste platforme, astfel că te poți înregistra și începe să licitezi imediat pentru joburi de traducere dintr-o gamă foarte variată de proiecte disponibile. Ca și modalitate de plată, vei realiza venituri în funcție de dimensiunea proiectului finalizat, câștigurile posibile începând de la aproximativ 50 USD pentru 1.000 de cuvinte.

Prețurile practicate diferă însă foarte mult în funcție de limba din / către care se traduce, astfel că posibilitățile de a câștiga bani online din traduceri sunt mai mult decât atractive.

7. Tutorat online
Dacă ești un expert într-un anumit domeniu de activitate, poți câștiga destul de bine din îndrumarea oamenilor online.

Platformele de tip eLearning îți oferă tot timpul o modalitate ușoară de a te conecta online cu studenți de toate vârstele, din întreaga țară până la nivel global, pentru a oferi asistență la realizarea de teme și îndrumare specifică în rezolvarea anumitor sarcini pentru care dispui de cunoștințele și abilitățile specifice necesare.

Câștigă bani ca tutor online

Dacă vrei să câștigi bani pe internet din tutorat, te poți înscrie ca tutor online pe site-uri web precum Vedantu.com sau MyPrivateTutor.com prin crearea gratuită a unui profil de utilizator unde vei menționa subiectele sau clasele la care dorești să predai, câtă experiență ai în domeniul respectiv și ce calificări ai obținut până în prezent. Platforme ca cele menționate anterior se pot dovedi foarte ingenioase pentru activitatea de tutorat onliune și îți pot fi destul de flexibile și convenabile pentru a lucra ca tutor online.

Majoritatea platformelor de tutorat online presupun parcurgerea unor etape inițiale prin care ți se cere să aplici completând un formular simplu, după care va trebui să fi capabil să oferi o demonstrație didactică ce va fi evaluată de către un expert.

Dacă ești acceptat în platformă, se va face ulterior o documentație și vei putea începe crearea profilului, urmat de instruire și seminare web de inițiere.

Dacă ai participat deja la seminarul web, vei fi listat ca profesor și vei primi propriile sesiuni online pentru începe lucrul.

Ca începător în activitatea de tutorat online poți câștiga aproximativ 5 dolari pe oră, sumă ce poate ajunge uneori până la 20 USD, asta pe măsură ce câștigi experiență și lucrezi din ce în ce mai eficient.

8. Managementul paginilor social media și al strategiei de conținut
Pe lângă interacțiunea cu prietenii și necunoscuții, platformele de rețele sociale precum Facebook, Twitter, Instagram și Snapchat pot fi folosite pentru a face bani.

Companiile, inclusiv cele mai mari branduri de renume internațional, investesc constant și dezvoltă permanent noi strategii de atragere a clienților pe rețelele de socializare pentru a-și crește popularitatea și a maximiza profitul obținut din vânzarea diverselor produse și servicii.

Câștigă bani din social media management

Fiind un domeniu deja puternic afectat de concurență, la care se adaugă și diminuarea accelerată a timpului de atenție din partea consumatorilor acestor rețele, ai nevoie de foartă multă creativitate pentru a crea postări și videoclipuri care se viralizează rapid și pot spori valoarea mărcii.

Reține de asemenea faptul că paginile companiilor pe rețelele sociale solicită foarte mult timp și energie pentru a rămâne relevante. Prin urmare, va trebui să distribui postări în mod regulat și să interacționezi constant cu clienții companiilor respective.

9. Proiectare web
Deși nu toți proprietarii de afaceri sunt pricepuți în materie de tehnologie, nevoia de a avea un site web propriu este întotdeauna de actualitate.

Cei care au cunoștințe tehnice, în special legate de site-uri web și programare, pot ajuta întreprinderile mici să își creeze propriile site-uri și să câștige bani cu acestea.

Câștigă bani din proiectare site-uri web

Abilitățile de programare și proiectare a paginilor web sunt ingredientele esențiale în activitatea de creare a site-urilor web.

Mai mult decât atât, site-urile web au nevoie de întreținere și pot necesita actualizări frecvente, activitate ce poate fi remunerată separat față de proiectarea în sine a site-urilor web.

În domeniul creării site-urilor web poți câștiga undeva de la 100 până la chiar 5.000 euro pentru finalizarea unui singur proiect.

10. Crearea de conținut text
Platformele online pot fi un bun punct de plecare pentru orice persoană creativă care își dorește un venit suplimentar din activitatea de creare de conținut text.

În funcție de calitatea articolelor, un content writer sau un copywriter poate realiza venituiri ce pornesc de la aproximativ 2 euro pentru 100 de cuvinte, sumă ce crește în funcție exigențele clientului și domeniul în care se redactează conținutul.

Câștigă bani din crearea de conținut web

De asemenea, un content writer poate fi solicitat să creeze și articole pe baza unui set predefinit de reguli și condiții, caz în care prețul pentru finalizarea proiectului poate crește chiar foarte mult.

Dezvoltarea unei afaceri de nișă în zona ta de expertiză îți poate consolida abilitățile de content writer și brandul personal în acest domeniu, caz în care te poți aștepta la venituri consistente pe termen lung.

11. Blogging
Începută ca un simplu hobby, pasiunea pentru scris a transformat blogul într-o opțiune de carieră pentru foarte mulți bloggeri din întreaga lume. Iar adevărul e că există în prezent foarte mulți bloggeri cu normă întreagă, care trăiesc exclusiv din așa ceva.

Câștigă bani din blogging

Există două modalități de a începe un blog: poți crea un blog cu ajutorul platformelor gratuite WordPress sau Tumblr, care nu necesită investiții, sau poți alege un blog pe domeniu și găzduire proprie.

În cel de-al doilea caz, va trebui să investești și să cheltuiești ceva bani pe numele de domeniu și spațiul de găzduire, care te poate costa uneva între 30 și 100 de euro pe an.

Blogurile self-hosted (cu găzduire web proprie) vin cu un avantaj suplimentar, acela că îți permit să personalizezi elementele și funcționalitatea site-ului web în cele mai mici detalii.

În cazul opțiunii gratuite, trebuie să te limitezi la instrumentele și pluginurile puse la dispoziție de furnizorul serviciilor respective.

Poți câștigaa bani din blogging prin reclame, recenzii de produse sau marketing afiliat. Nu uita însă că bloggingul poate necesita ceva timp și efort până să observi primele rezultate, iar în unele cazuri poate dura până la un an până vei ajunge să câștigi efectiv din această activitate

12. YouTube
Dacă nu te simți confortabil cu activitatea de a scrie conținut pe blogul personal, poți opta pentru câștiga bani din crearea de conținut video.

Creându-ți propriul canal YouTube, poți încărca videoclipuri și vei începe câștigi bani ori de câte ori companiile vor plăti publicitate ce se va afișa sub forma unor reclame în cadrul clipurilor video postate de tine.

Câștigă bani din YouTube

O bună abordare în acest domeniu este să îți alegi o categorie sau un subiect pe care dorești să creezi videoclipuri și să pornești la drum, nu înainte însă de a te asigura că subiectul pe care creezi conținutul video este unul de interes.

Nișe precum rețete culinare sau tutoriale despre cum poți să faci un anumit lucru sunt subiecte de un real interes online, care poate atrage foarte mule vizualizări pe YouTube.

Pe măsură ce îți faci canalul popular și numărul de abonați crește, vei constata numaidecât care este potențialul tău de câștig din activitatea de youtuber.

În acest domeniu, veniturile pe care le generezi sunt calculate în funcție de fiecare mie de vizualizări a clipurilor video.

13. Scrierea unui Ebook
Dacă îți surâde idea de a scrie cărți, o opțiune pe care o poți lua în calcul este realizarea de cărți electronice ce pot fi citite pe un dispotiv de tip Kindle.

Iar dacă poți scrie în limba engleză, accesul la milioanele de cititori de pe Amazon te poate practic îmbogății.

Câștigă bani din scrierea unui ebook

Publicarea unui eBook pe Amazon durează mai puțin de 5 minute, iar cartea ta va apărea în magazinele Kindle din întreaga lume în aproximativ 24-48 de ore.

Din vânzarea de ebook-uri se poate câștiga până la 70% din vânzările către clienți din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, India, Franța, Italia, Spania, Japonia, Brazilia, Mexic, Australia și alte țări dezvoltate din întreaga lume.

Publicând cărți electronice pe Amazon, poți păstra controlul asupra drepturilor de autor și poți stabili propriile prețuri de vânzare. De asemenea, poți face oricând modificări ale cărților sau le poți retrage de la vânzare.

BooksFundr și Pblishing.com sunt alte două locuri unde îți poți publica cartea pentru a câștiga mai mulți bani din vânzarea de ebook-uri.

14. Vânzarea produselor tale online
Dacă dorești să vinzi produse online, o poți face prin crearea propriului site web.

Deoarece există deja o concurență foarte mare pe aproape orice domeniu general de activitate în comerțul online, piața fiind practic suprasaturată de magazine online care vând absolut orice, poți lua în considerare încercarea de a crea un magazin online de nișă, pentru a vinde exclusiv o anumită categorie de produse.

Câștigă bani din vânzarea de produse online

De asemenea, pentru a intra mai repede pe piață, poți vinde în cadrul unor platforme precum eMAG Marketlace, Amazon sau Flipkart.

Pentru a-ți creștea vizibilitatea propriilor produse sau a magazinului online, poți utiliza avantajele promovării prin marketingul afiliat.

15. Site-uri PTC
Există o serie de site-uri web care oferă bani (după un nivel minim de câștig) utilizatorilor care fac click pe reclame. Acestea sunt numite site-uri de tip PTC (Paid To Click).

Pentru a câștiga bani dintr-o astfel de activitate, trebuie să te înregistrezi, astfel că trebuie să ai mare grijă pentru că nu toate aceste site-uri sunt autentice.

Bani din site-uri PTC

Metoda de a câștiga bani din clickuri devine însă tot mai puțin populară pe zi ce trece, astfel că ai putea foarte bine să alegi orice altă modalitate de a câștiga bani dintre cele prezentate până acum.

Totuși, dacă vrei să încerci, poți arunca o privire pe site-urile PTC cum ar fi ClixSense.com, BuxP sau NeoBux. Acestea pot oferi de asemenea și posibilitatea de a-ți înscrie prietenii prin link-urile de referral pentru a câștiga mai mulți bani.

16. Peer to peer
Similar site-urilor de comerț electronic, cum ar fi eMAG și OLX, o platformă peer-to-peer (P2P) este o piață pentru activități din sfera împrumuturilor de bani.

Practic, poți împrumuta bani altora într-un mod mai organizat și structurat folosind o platformă de împrumut P2P.

Bani din metoda P2P

Platformele P2P trebuie studiate atent înainte de a fi utilizate, pentru a reduce cât mai mult riscul de înșelătorie. Deoarece împrumuturile prin P2P sunt negarantate, neexistând interacțiuni față în față, un creditor P2P trebuie să fie conștient de riscurile implicate.

17. Introducerea datelor
Deși această modalitate de a face bani pe internet este serios amenințată de automatizare, încă mai există o serie de locuri de muncă ce presupun introducerea de date în cadrul unor aplicații sau programe.

Bani din introducere date

Introducerea de date este unul dintre cele mai simple joburi pe care le poți face online și nu necesită abilități speciale. Trebuie doar să ai un computer cu conexiune la internet, abilități rapide de tastare și capacitatea de a acorda atenție detaliilor.

Majoritatea site-urilor de locuri de muncă listează încă astfel de joburi, astfel că te poți înscrie pe oricare dintre ele pentru a începe să câștigi undeva de la 5 la 10 dolari pe oră.

18. Tranzacționarea la bursă
Deși aceasta nu este neapărat o modalitate ușoară de a câștiga bani, investițiile pe piețele de valori pot fi profitabile dacă înveți să le faci corect și în siguranță.

În același timp însă, trebuie să fii conștient că există permanent riscul să suferi pierderi semnificative dacă nu ei în serios această activitate.

Bani din tranzacționarea la bursă

Pentru a tranzacționa, te poți înscrie gratuit pe platformele de tranzacționare online disponibile pe internet.

După ce am petrecut mai multe ore cercetând această nouă oportunitate, am experimentat cu platforma eToro.com, despre care mi-am făcut o părere foarte bună până la acest moment.

eToro are peste 16 milioane de utilizatori în întreaga lume și îți oferă posibilitatea creării unui cont gratuit pentru a experimenta tranzacționarea.

19. Căutari pe web
Vrei să câștigi bani făcând ceea ce faci deja online? Căutarea pe web este într-adevăr una dintre cele mai simple metode de a câștiga bani online fără niciun efort.

Bani din efectuarea de căutări pe internet

Această idee inovatoare, disponibilă în cadrul platformei web Qmee.com, te răsplătește pentru căutarile pe care le faci în Google, Bing, Yahoo, Amazon și eBay.

Tot ce trebuie să faci este să instalezi o extensie în browserul tău web iar atunci când efectuezi o căutare se pot afișa și câteva rezultate sponsorizate alături de rezultatele organice.

Fiecare rezultat Qmee are atașată o recompensă în numerar – dacă ești interesat de aceasta, poți colecta recompensa prin click pe link-ul respectiv.

Deși cel mai mare avantaj al acestei metode este că nu există un minim de încasat pentru a primi plata, nu trebuie să te gândești niciun moment că ai putea să generezi sume foarte mari dintr-o astfel de activitate.

20. Recenzii de site-uri și aplicații
Dacă ești destul de inteligent, dispui de un calculator conectat la internet și un browser web, ai tot ceea ce ai nevoie pentru a începe să câștigi bani din efectuarea de recenzii profesioniste ale unor site-uri web.

Bani din recenzii site-uri web

Poți încerca UserTesting.com – o platformă ingenioasă care plătește pe oricine este în stare să revizuiască tot felul de site-uri web. Fiecare recenzie durează aproximativ 20 de minute și îți poate aduce imediat 10 USD, plătibili prin Paypal.

21. Cumpărarea și vânzarea de domenii web
Un nume de domeniu este doar o adresă a site-ului web (de exemplu, „facebook.com” sau „cumfaciunsite.com”), pentru care există o mulțime de extensii (.ro, .com, .net, .org, .info etc.).

Înregistrând un nume de domeniu interesant, acesta te costă aproximativ 8-10 dolari, însă vânzarea sa ulterioară, drept un nume de domeniu premium, îți poate aduce 1.000 de dolari sau chiar mai mult.

Bani din vânzarea de nume de domenii

Pentru a da numai un exemplu, în 2007, numele de domeniu VacationRentals.com a fost vândut pentru suma de 35 de milioane de dolari!

Să fim realiști, probabil nu te vei întâlni niciodată cu situația de a vinde un domeniu pentru 35 de milioane de dolari, dar asta nu înseamnă că nu poți obține un profit rapid cu un pic de cercetare.

Pentru a câștiga dintr-o astfel de activitate, cheia este să identifici nume de domenii disponibile care au o anumită valoare comercială, să le înregistrezi și apoi să le listezi spre vânzare pe un site precum Eureg.ro sau Sedo.com.

22. Vânzarea propriilor fotografii
Dacă ești creativ și deții un portofoliu de fotografii bune, merită să încerci să le încarci gratuit pe site-uri web unde le poți vinde pentru un preț foarte atractiv. Poți începe cu Adobe Stock sau Getty Images.

Bani din vânzarea de fotografii

Poți de asemenea să câștigi mai mulți bani vânzând un anumit tip fotografii care nu sunt foarte căutate online, dar despre care crezi că ar putea exista interes în viitorul apropiat.

23. Crearea unui canal YouTube
Conform statisticilor recente, în prezent oamenii urmăresc mai multe videoclipuri pe YouTube decât efectuează căutări pe Google.

Bani din reclame pe youtube

Iar cu Programul de parteneriat YouTube, poți profita la maxim din activitatea de realizare și încărcare a videoclipurilor. Vei primi un procent din venitul publicitar pentru fiecare 1.000 de vizualizări ale reclamelor afișate în clipurile tale video.

În funcție de cât de popular este canalul tău, poți câștiga o mulțime de bani și există o deja o serie de povești de succes despre YouTuberi care au făcut carieră din așa ceva.

24. Vizionarea de videoclipuri
Dacă realizarea videoclipurilor pare o sarcină mult prea grea pentru tine, află că poți fi plătit chiar și pentru a viziona videoclipuri online. Iar acesta este fără îndoială unul dintre cele mai simple moduri de a câștiga bani!

Bani din vizionarea de videoclipuri

Swagbucks și InboxPounds sunt cele mai populare site-uri web în acest domeniu, deoarece te plătesc doar pentru faptul că stai întins pe canapea și urmărești reclame și videoclipuri care ar putea deveni virale.

Dacă vrei să te implici mai mult și să ai parte de o satisfacție pe măsură, ai putea lua în considerare să lucrezi ca freelancer full-time, realizând subtitrări sau scriind recenzii de filme pe care alții le pot găsi interesante.