Cum faci un site de jocuri online

Site de jocuri online

Clasamentele Google Trends, cele care ne prezintă tendințele de căutare ale utilizatorilor, arată că de mai bine de 10 ani expresia jocuri online este una dintre cele mai căutate de pe internet.

Acest lucru înseamnă că există un interes continuu pentru jocurile online, ceea se traduce prin aceea că un business pe acestă nișă nu poate să fie decât unul foarte profitabil.

Timp estimat pentru citire: 6 minute.

La o simplă căutare pe Google observăm că există deja o mulțime de site-uri web care oferă utilizatorilor posibilitatea de a se juca online, și asta fără a fi necesară descărcarea vreunui program sau instalarea unui soft. Acest lucru înseamnă că este o nișă de unde se pot câștiga foarte mulți bani, limita fiind dată numai de cât de mulți vizitatori au site-urile care activează în acest domeniu.

Dacă te întrebi cum anume se pot câștiga bani de pe urma unui site de jocuri, află că cea mai populară metodă de monetizare este cea reprezentată de afișarea de anunțuri Google AdSense în paginile site-ului. Cu alte cuvinte, profitul unui site de jocuri online rezultă din afișarea de reclame relevante, reclame pe care vizitatorii le vor găsi relevante și pe care vor da click.

Iar rețeta este foarte simplă: cu cât mai multe clickuri pe reclamele AdSense, cu atât mai mai multe venituri. Iar cum numărul de clickuri crește direct proporțional cu numărul de vizitatori, este destul de clar că se impune realizarea unui site care să primească un trafic web cât mai mare.

Cum se face un site de jocuri online

În principiu, realizarea unui astfel de site presupune parcurgerea a 3 pași care au fost explicați deja, foarte în detaliu, în tutorialul despre cum sa faci un site. Respectarea etapelor prezentate este suficientă pentru realizarea unui site de jocuri, cu domeniu propriu și găzduire profesională, în mai puțin de 20 de minute.

Există însă câteva informații fără cunoașterea cărora realizarea unui site de jocuri se poate transforma într-o experiență nereușită. Acestea vizează în principal faptul că un astfel de site este, prin natura nișei, unul care va primi un număr foarte mare de vizitatori pe zi.

Iar de aici decurg mai multe probleme.

În primul rând, un site care este foarte vizitat trebuie să fie foarte bine optimizat la nivelul codului sursă, acest lucru fiind esențial atât pentru creșterea vitezei de încărcare a paginii în browserul web, cât și pentru experiența de utilizare a vizitatorilor. Asta pentru că un site care se încarcă greu va fi părăsit foarte repede și nu va realiza niciodată profit.

Așadar, o condiție esențială pentru a porni cu dreptul în acest domeniu este crearea unui site care să se încarce foarte repede. Iar cele două atribute ale vitezei mari de încărcare sunt reprezentate întotdeauna de calitatea serverului pe care este găzduit site-ul și de codul sursă al paginilor.

Primul aspect este ca și rezovat, asta deoarece am explicat deja în tutorial care este cel mai bun serviciu de găzduire pentru un site. Cât privește problema referitoare la codul sursă al paginilor, aceasta face referire la cât de optimizată este tema care asigură designul site-ului.

Am explicat aici faptul că o temă se alege în funcție de mai multe criterii, iar viteza de încărcare este unul dintre cei mai importanți. De aceea, pentru a face o alegere bună fără a-ți bate capul cu identificarea elementelor cheie care definesc o temă de calitate, am să-ți prezint în continuare una dintre cele mai bune teme WordPress sub aspectul vitezei de încărcare a paginii.

În plus, îți fac această recomandare și pentru că designul temei este foarte potrivit pentru un site de jocuri online. Așa că, dacă te-ai hotărât să-ți faci site-ul, ar fi bine să ai în vedere această opțiune.

 

Game Addict – tema potrivită pentru crearea unui site de jocuri online

 

Tema WordPress Game Addict

 

Deși pare mai degrabă potrivită pentru un blog de gaming, Game Addict este perfectă pentru crearea și administrarea facilă a unui site de jocuri. Acestă temă are un design exlusivist, ceea ce se traduce prin asigurarea unei experiențe de utilizare de cel mai înalt nivel.

Pentru a utiliza tema Game Addict pentru un site de jocuri, tot ceea ce trebuie să faci este să creezi site-ul pe baza tutorialului explicat în prima pagină iar apoi să descarci și să instalezi tema cu doar câteva clickuri. Instalarea se face exact ca pentru orice altă temă WordPress, așa că nu trebuie să-ți faci deloc griji cu această etapă.

Game Addict poate fi descărcată de la Themeforest prin click pe acest link. Având în vedere că este o temă premium, aceasta este disponibilă contra cost pentru aproximativ 59 USD.

Dacă ai nevoie de mai multe informații referitoare la crearea unui site de jocuri online, nu ezita să folosești adresa de e-mail de la pagina de contact. Sunt mai mult decât încântat să-ți ofer sprijinul de care ai nevoie pentru crearea site-ului tău.