Cum faci un site de retete culinare

Site de retete culinare

Crearea unui site de rețete culinare nu este deloc o sarcină dificilă. Desigur, asta presupune că ai citit deja tutorialul despre cum se face un site web și ai înțeles care sunt cei trei pași esențiali pentru crearea unui site web de la zero. Mai departe, tot ceea ce trebuie să faci este să te hotărăști asupra unei teme special create pentru designul unui site sau blog culinar.

Timp estimat pentru citire: 10 minute.

Etapele creării unui site de rețete culinare nu se deosebesc cu nimic de cele ale creării unui site web normal, cu mențiunea că în acest caz este recomandată utilizarea unui design conceput special pentru acest tip de site. Cu alte cuvinte, se impune selectarea unei teme care să corespundă cerințelor unui site culinar modern, etapă care se finalizează prin instalarea și activarea temei potrivite în funcție de gusturile fiecăruia.

Așadar, pentru a face un site culinar în mai puțin de 20 de minute, ai nevoie de următoarele:

 1. Un nume de domeniu web. (exemplu: www.reteteculinare.ro)
 2. Un pachet de gazduire web. (vezi detalii pe prima pagină a site-ului)
 3. O patformă de publicare și o temă special creată pentru un site de rețete culinare. (detalii în prima pagină)

Presupunând că ai parcurs integral cei 3 pași despre care am vorbit foarte pe larg în tutorialul despre cum se face un site web, tot ce ai de făcut în continuare este să instalezi o temă potrivită pentru noul tău site culinar. Cu alte cuvinte, după finalizarea etapelor de creare a site-ului, nu-ți rămâne decât să optezi pentru instalarea și activarea unei teme cu design specific.

Cum alegi tema pentru un site de rețete culinare

Alegerea unei teme nu este niciodată o sarcină grea, doar că cea mai mare problemă apare atunci când, începător fiind, nu știi exact care sunt criteriile după care trebuie să te ghidezi. De aceea, pentru a face o alegere corectă de la bun început, am să-ți explic în continuare care sunt principalele caracteristici ale unei teme și care dintre acestea sunt vitale pentru obținerea unui site de calitate superioara.

 • Designul modern
  Este evident că primul lucru la care trebuie să fii atent este aspectul temei. Cu cât o temă este mai atrăgătoare, cu atât cresc șansele ca site-ul tău să fie plăcut de vizitatori. Așadar, alege o temă cu un design de ultimă oră, care impresionează prin culori și atenția la detalii, ca și prin experiența de utilizare pe care o oferă.
 • Adaptarea la dispozitivele mobile
  Această caracteristică face referire la capacitatea temei de a se încadra perfect și a se adapta în funcție de dimensiunile dispozitivului de pe care este accesat site-ul web. Cu alte cuvinte, o temă cu design responsive va arăta perfect atât pe monitorul unui laptop sau desktop PC, cât și pe cel al unei tablete ori al unui telefon mobil.
 • Viteza de încărcare
  O temă este cu atât mai bună pentru site-ul tău cu cât ofera site-ului posibilitatea de a se încărca rapid indiferent de browserul sau dispozitivul folosit. O astfel de temă are întotdeauna codul sursă optimizat pentru viteza de încărcare și este creată folosind cele mai noi tehnologii web.
 • Optimizarea SEO
  Orice site are nevoie de cât mai mulți vizitatori. Pentru aceasta, unul dintre factorii cheie care contribuie la succesul unui site este reprezentat de optimizarea SEO on-page, adică de optimizarea perfectă a codului sursă pentru a fi interpretat corect și rapid de motoarele de căutare. O temă optimizată SEO este susceptibilă de a oferi garanția că site-ul care o folosește va primi mai multe vizite din motoarele de căutare (Google, Yahoo, Bing etc.).
 • Securitatea
  Pe lângă securitatea oferită de platforma de publicare (ex. WordPress), o temă este cu atât mai indicată cu cât oferă un grad mai înalt de securitate, garantând în acest fel pentru funcționalitatea optimă și fără opriri a site-ului tău. O temă securizată este ideală pentru cei care vor să înlăture riscul de a pierde conținutul site-ului dacă acesta ar putea putea reprezenta ținta atacurilor de tip hacking.

Acestea fiind spuse, pentru că probabil îți este greu să alegi o temă pe baza celor 5 criterii, îți voi prezenta în continuare o temă WordPress ideală pentru crearea unui site sau blog culinar. Această temă respectă în totalitate cele mai noi standarde web, are un design foarte atrăgător și este perfect optimizată pentru a asigura o încărcare rapidă a site-ului indiferent de conținutul adăugat.

Delice Plus – tema ideală pentru crearea unui site sau blog culinar cu design modern!

Delice Plus este disponibilă la Themeforest.net, fiind creată special pentru site-urile care au ca specific rețetele culinare sau activități în domeniu restaurantelor. Imaginea de mai jos reprezintă un screenshot care îți poate oferi o imagine de ansambul destul de grăitoare. Dacă vrei să o vezi în acțiune, accesează varianta demo și aruncă o privire peste designul acesteia.

 

Tema WordPress Delice Plus

 

Având în vedere că este o temă cu design premium, Delice Plus este disponibilă contra cost la Themeforest.net. Dacă dorești să o cumperi, accesează acest link pentru mai multe detalii.

După descărcarea temei Delice Plus tot ce trebuie să faci este să o adaugi site-ului tău. Mergi la Aspect > Teme > Adaugă temă și încarcă tema conform instrucțiunilor. Ulteriori o poți instala și activa cu doar câteva clickuri și vei avea un site culinar cu design de ultimă oră.

Dacă ai nevoie de mai multe informații referitoare la crearea unui site de rețete culinare, nu ezita să folosești adresa de e-mail de la pagina de contact. Sunt mai mult decât încântat să-ți ofer sprijinul de care ai nevoie pentru crearea site-ului tău.